LifeStyle

Tarina Blogini Nimen takana

Mielestäni on tullut aika kertoa miksi blogini vaihtoi nimeä, ja mikä on tarina nimen takana. Valmiiksi voin jo mainita, ettei taustalla ole mitään mullistavaa tarinaa, mutta omasta mielestäni jokseenkin mielenkiintoinen.

Perustin ensimmäisen blogini noin 4 vuotta sitten Bloggeriin. Tällöin nimenä oli ’Simply-Mikael’, ja minulla ei ollut harmainta aavistustakaan mitä bloggaaminen pitää sisällään. En tiennyt mitä halusin kirjoittaa, vai halusinko ollenkaa. Silti käsite bloggauksesta kiinnosti minua suuresti. Alusta jonka kautta voisit kertoa mitä tahansa asioita vapaasti maailmalle, vaikutti minusta mielenkiintoiselta.

“…tuntui että henkilökohtaisetkin asiani olivat kuin näyteikkunalla.”

Aluksi kirjoittelin blogiini itsestäni, ja tämän jälkeen päädyin kirjoittelemaan käsitteiltään ’yleisemmistä’ asioista, sillä kun lukijoita alkoi blogiini jostain ihmeen syystä virrata, tuntui että henkilökohtaisetkin asiani olivat kuin näyteikkunalla. Siirryin siis yleisimpiin asioihin ja poistelin henkilökohtaisia kirjoituksiani. Omasta elämästäni bloggaaminen ei tuntunut luontevalta.

Blogilleni kävi kuten monille muillekin aloitteleville bloggaajille. Se kuivui kasaan, en kirjoittanut ja se unohtui. Muutama vuosi eteenpäin aloitin uudestaa. Olin mielestäni enemmän ’mielenkiintoisemmassa’ elämäntilanteessa. Tuli ryhdyttyä parisuhteeseen, hankittua vene ja mummonmökki maalta. Olin innostunut Tee-Se-Itse-projekteista, ja niitä jaoinkin suurimmaksi osaksi uudessa Simply-Michael blogissani. Tämä blogi keräsi huomattavasti enemmän vierailijoita ja olisin alkanut tienaamaan sillä jo rahaa, sillä sain hyväksynnän mainosten näyttämiseen blogissani. Tämäkin blogi oli myös Bloggerissa ja se oli kirjoitettu täysin englanninkielellä,.

Elämä otti kuitenkin asiakseen muuttua, ja blogi päätyi unholaan kuten aikaisempanikin. Virvoitin blogin takaisin henkiin kun elämä lopetti torpeedomaisen syöksykierteensä, mutta sen jatkaminen ei kuitenkaan enään luonnistunut. Blogi oli rakennettu sen hetkisen elämäni varaan, ja kun mummonmökkiä ja seilailuja auringonlaskussa ei enään ollutkaa, oli aika myös päästää blogi menemään.

“Miten ihmiset bloggaavat, miksi ja voiko sillä tienata elantonsa?”

Tämän jälkeen en enään perustanut blogia, vaan ryhdyin tutkimaan bloggaamisen maailmaa. Miten ihmiset bloggaavat, miksi ja voiko sillä tienata elantonsa? Itselleni on aina unelmana ollut, että voisin työskennellä itselleni, ja luultavastikin tästä syystä bloggaaminen on tuntunut minusta loistavalta valinnalta. En kuitenkaan ryhtynyt heti takaisin blogin perustamiseen, vaan kyselin ja juttelin suosittujen bloggajien kanssa. Heiltä kuulin tärkeitä neuvoja ja niksejä miten tehdä asioita ja miten ei. Tutkimusteni jälkeen päätin kokeilla siipiäni nyt ehkä viimeisen kerran. Päätin, että tällakertaa teen asiat täysin eritavalla:

  • Kirjoitan Suomeksi sekä Englanniksi
  • Uusi Bloggaus-alusta (entiset blogini olivat Googlen Bloggerissa)
  • (pakko sanoa näinkin lyhyen ajan jälkeen, että takaisin bloggerin puolelle ei ole ikävä)
  • Sijoitan tähän ’harrastukseen’ (aikaisemmat blogini perustettiin 0€-budjetilla)
  • Hankin blogilleni sosiaaliset mediat / yhdistän blogini sosiaaliseen mediaani
  • Annan itselleni vuoden aikaa blogata ja katsoa onko siitä jatkoon

Mutta entäpä se nimi?

No, tästä juuri puhuinkin ettei nimessä suurta tarinaa olekaan. Halusin kirjoittaa simppeliä ja yksinkertaista blogia (eng. Simple) joten päädyin nimeen ’Simply’. Michael taas tulee omasta toisesta nimestäni joka oikeasti on ’Mikael’, mutta oli luontevaampaa kirjoittaa nimi englantilaisittain, sillä tuohon aikaan blogini oli englannin kielellä. Simply Michael/Mikaelolivat pitkään blogieni nimiä, ja vaihtui yleensä kun blogi otti kuivuakseen.

“Nimi oli kuin ’kirottu’ epäonnistumaan.”

Mikael-V

Kuten aikaisemmissanikin, päädyin ottamaan toisennimeni käyttöön (persoonallisuuden takia), ja luovuin ’yksinkertaisesta’ tittelistä. Bloggaaminen ei millään saralla ole yksinkertaista, vaikka simppeleiden Tee-Se-Itse-projektien blogin nimeen Simply sopii, mutta nykyään minulle ei. Olin itseasiassa pohtimassa ystäväni kanssa hänen blogi nimeä, ja kun päädyimme erikoisempaan sekä hienoon nimeen, katsoin omaa blogini nimeä heti kieroon. Olin raahannut eri versioita Simply-Michael / Simply-Mikaelista turhan monia vuosia. Lupasin aloittaa koko bloggaus homman puhtaalta pöydältä, ja vanhan nimen raahaaminen mukana ei tuntunut luontevalta. Nimi oli kuin ’kirottu’ epäonnistumaan. Tästä modernimmasta ja mielestäni hyvästä nimestä saa siis kiittää hyvää lapsuudenystävääni, joka itsekin kohta kokeilee siipiään bloggauksen ihmeellisessä maailmassa. Toivottakaamme hänelle siis onnea matkaan!

Oletko sinä törmännyt ongelmiin blogin nimesi kanssa? Tai kamppailetko blogin nimesi valinnassa? Olisi mukava kuulla muiden ihmisten tarinoita, miten he päätyivät nimeämään bloginsa?

-Mikael

ps. Tuo ’V’ tulee äitini sukunimestä. Sen pituinen se 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *