Bloggaus

Miksi Hankkia Blogillesi Oma Domain?

Kun perustat blogiasi, saatat törmätä ongelmaa ”Miksikä nimeän Blogini?”.

Jos olet jo päättänyt blogisi nimen, hienoa, mutta jos et niin minulla on muutamia vinkkejä joita sinun tulisi harkita?

Mikä on Domain?

Domain eli verkkotunnus on on osoite internetissä. Verkkotunnus koostuu ylemmän tason verkkotunnuksesta kuten .fi tai .com ja toisen tason verkkotunnuksesta kuten domainhotelli. Näin muodostuu kokonainen verkkotunnus domainhotelli.fi.

 

“…maksullisissa suunnitelmissa oma domain nimi on mukana 90% varmuudella.”

Ensinnäkin, suosittelen että jokainen bloggaaja hankkii itselleen omain Domain nimen. Bloggaus ja verkkosivu alustoilla on täysin ILMAISIA (maksu)suunnitelmia, mutta näiden mukana sivustosi saa aliverkko-osoitteen. Aliverkko-osoite tekee monien mielestä blogista/sivustosta amatöörimäisen, vaikka sivusto muuten olisi kunnolla tehty ja ammattimainen. Domain osoitteet ovat halvempia kuin moni voisi ennalta osoittaa, ja uskallan luvata että maksullisissa suunnitelmissa oma domain nimi on mukana 90% varmuudella. Oman domain nimen hankkiminen on siis halpa ja nopea tapa saada sivustosi/blogisi vaikuttamaan ammattimaisemmalta.

Alla on esimerkki maksetusta sekä ilmaisesta domainista!

Selvätikin, maksettu versio luo hetkessä sivustolle paremman näköisen verkko-osoitteen, ja se on myös valmis brändättäväksi.

“Erikoisemmat ja pidemmät verkko-osoite päätteet myös kirjoitetaan usein väärin niiden pituuden ja erikoisuuden vuoksi.”

Hankit itsellesin omain domainin? Hienoa! Ja seuraavaksi valitse ’.com’ tai ’.fi’. Olet saattanut huomata että verkko on täynnä toistaan oudompia päätteitä domainillesi, mutta tulevaisuutta ajatellen suosittelen, että pitäydyt selkeässä .com:issa tai .fi:ssä.

Ihmiset joilla ei ole tietoa erikoisemmista päätteistä, päättää hakemansa verkko-osoitteet 99% ajasta joko ’.fi’ tai ’.com’. Saattaa aluksi vaikuttaa hienolta päättää bloginsa osoite esimerkiksi  ’.party’ tai ’photography’, mutta tämänkaltaiset osoitepäätteet eivät ole muistettavia. Erikoisemmat ja pidemmät verkko-osoite päätteet myös kirjoitetaan usein väärin niiden pituuden ja erikoisuuden vuoksi.

 

 

Mobiililaitteissa on usein valmiina nappi päättämään osoite ‘.fi’ tai ‘.com’

 

Anna itsellesi tilaa laajentaa

Jos olet päättänyt sisältää blogisi aihepiiriä sen nimeen, mieti mitä tapahtuu jos luovutkin tästä aihepiiristä tai laajennat muihin aiheisiin? Sanotaan esimerkiksi, että pidät blogia koirista. Nimeät blogisi ’minunkoirienielamaa.fi’, mutta myöhemmin alat kirjoittaa muistakin lemmikeistäsi. Jos osoitteesi viittaa  elämääsi koiriesi parissa, miten uudet lukijat verkkosivusi nimen nähdessään tietävät että blogisi kertoo myös muistakin lemmikeistäsi?  Harkitse siis blogisi nimeä hetki, ja anna itsellesi tilaa laajentaa blogiasi myöhemmin.

Jos blogin ja domainin hankkiminen erikseen vaikuttaa sinusta monimutkaiselta, suosittelen sinun hankkimaan blogisi Bluehostin kautta. Itse olen hankkinut oman blogini Bluehostin kautta, ja mukana sain oman Domain-osoitteen. He tarjoavat sinulle myös ILMAISEN SSL-sertifikaatin sivustollesi.

“Yhteistyöni Bluehostin kanssa antaa minulle mahdollisuuden affiliate-linkkeihin. Tämä tarkoittaa sitä, että linkin kautta oman sivustonperustaminen tuo minulle pienensumman rahaa, jolla ylläpidän omaa blogiani. Bluehost ei siis tarjoa minulle omaa blogiani ilmaiseksi!”

Saatat Pitää Myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *