LifeStyle

Ensimmäinen 48-Tuntia Bloggaajana

Tässä se sitten on! Ensimmäinen postaukseni, ja aiheena ensimmäiset 48-tuntia ‘virallisena’ bloggaajana. Yritän pitää postauksen lyhyehkönä ja mahdollisimman informatiivisena sekä laittaa linkkejä hyödyllisille sivustoille mistä sain apua!

Bloggaus Alusta

Kuten (toivottavasti) on nähtävissä, päätin perustaa oman blogini mielummin WordPressiin kuin Bloggerin puolelle. Omia kokemuksia Bloggerin kanssa löytyy runsain mitoin, ja vaikka joillekin se on juurikin se ‘omankaltainen’ bloggaus alusta, itse päätin siirtyä WordPressin puolelle. Miksi? Mulle se yksinkertainen syy siirtyä WordPressiin on, että haluan omistaa julkasemani sisällon. Tästä aiheesta on kirjoteltu vaikka minkälaisia vertailuja ja TÄSTÄ klikkaamalla pääset lukemaan artikkelin jonka perusteella minäkin siirryin Bloggerista WordPressiin.

WordPressin Kaksi Puolta

Jos olet ajatellut tehdä blogisi WordPressin puolelle (jota suosittelen), seuraavaksi päätöksesi on valita WordPress.com vai WordPress.org

Mitä Eroa Niillä On?

WordPress.com on ilmainen bloggausalusta jota ylläpitää WordPress itse. Tämä on mielestäni yksinkertaisin ja helpoin tapa aloittaa jos on kiire ja hinku päästä aloittamaan bloggaus. WordPress.com tarjoaa myös maksullisia suunnitelmia blogillesi, jotka mahdollistavat vapaammat kädet esimerkiksi blogin ulkoasun suunnittelussa. Siltikään en menisi näistä kahdesta versiosta puhumaan samassa lauseessa.

WordPress.org on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, ja vieläpä ILMAINEN sellainen. Tässä piilee kumminkin juju. Sinun tulee hankkia Blogillesi ylläpitäjä. Ylläpitäjiä WordPressille on verkko täynnä, tosin niistä varmastikin suosituimpana Bluehost jota itsekin käytän ja suosittelen. Pienellä googletuksella löytyy jos jonkinmoisia artikkeleita WordPress.comin ja WordPress.orgin eroista, mutta oma valintani oli tutkimusten jälkeen WordPress.org.

 

Puhutaan Rahasta

Tässä on aihe jota itse tutkiskelin pitkän aikaa ennen blogin perustamista. Raha. Onko bloggaamisen pakko investoida rahaa ja jos on, paljonko?

Kuten aiemmin tulin maininnekseni, on olemassa täysin ILMASIA bloggaus alustoja. Elikkä jos on kova hinku aloittaa bloggaaminen, se ei tule maksamaan sinulle mitään. Voit vain tehd blogin, ja aloittaa kirjoittamisen. Itse olen kokeillut läpi täysin ilmaiset bloggaus muodot, ja päädyin tällä kertaa investoimaan tähän harrastukseen. Oma blogini on WordPress, ja Bluehost ylläpitäjänä joten tämä kustantaa rahaa. Minulle itselleni blogi on tullut tähän mennessä maksamaan 73.66€. Itse pidän summaa melkeinpä naurettava verrattuna vapauteen ja palveluihin jotka ovat käytössäni. Tuohon hintaan sisältyy: WordPress Bluehostin ylläpitämänä + blogin teema.

Itse olen täysin tyytyväinen summaan jonka olen sijoittanut. Se ei ole turhan kallis ammatimaisen näköiseen blogiin omalla verkko-osoitteella.

Ongelmat Joita Kohtasin Blogia Perustaessani

Ainoa ‘ongelma’ johon törmäsin blogiani perustaessani oli SSL-Sertifikaatti. Vaikka en myy mitään blogissani, oli mielestäni tärkeää, että lukijani tuntevat olonsa turvalliseksi sivustollani pyöriessä. On rauhoittavaa tietää että sivusto on turvallinen, vaikka mitään omia pankkitietoja ei blogiin missään kohtaa pääse syöttämäänkään.


Kaiken kaikkiaan blogini aloitus oli todella hektistä ja tapahtui nopeasti. Tämä on kyllä täysin oma syyni, sillä minulla on tapana hypätä kertaheitolla uusiin asioihin samalla tehden minimaalisesti minkään laista suunnitelmaa. Omat kokemukseni bloggaamisesta on tosin taustalla joten perustiedot bloggaamisesta oli hallussa. Mutta suurimman osan blogistani loin, kun sen ajankohta tuli. Tästä hyvänä esimerkkinä sosiaaliset mediani, jotka loin vasta kun piti laittaa sivustolle linkki. Blogini teemankin päätin vasta kun blogi oli pystyssä, ja selaisin teemoja.

Nyt on kyllä ensimmäisellä postauksella pituutta. Se siitä ‘pidän tämän lyhyehkönä ja informatiivisena’. Mutta toivotan kaikki lukijat lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan vuottani bloggaaja, sillä suunnitelman on harrastaa bloggausta vuosi, ja katsoa sen jälkeen jääkö tämä harrastukseksi, vai syntyykö tästä jotain suurempaa!

– Mikael 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *